Ana Sayfa / Dergide Bu Ay / GÜNGÖR KARDEŞLER TURİZM, İNŞAAT VE ENERJİ SEKTÖRÜNDE KENDİNİ KANITLADI HATAY’IN EKONOMİSİNİ KALKINDIRDI

GÜNGÖR KARDEŞLER TURİZM, İNŞAAT VE ENERJİ SEKTÖRÜNDE KENDİNİ KANITLADI HATAY’IN EKONOMİSİNİ KALKINDIRDI

DCIM100MEDIADJI_0017.JPG

Güngör Şirketler Grubu temellerini 1973 yılında şehirlerarası taşımacılık ve oto yedek parça satışı ile ticari faaliyetlerine başlamış. Faaliyetleri arasına 1980 yılında uluslararası nakliyat sektöründe faaliyet gösteren Güngör kardeşler 28 Şubat 1983 yılında Ali Güngör, Murat Güngör ve Kenan Güngör ortaklığında GÜNTIR Uluslararası Taşımacılık Ticaret A.Ş adı altında ticari tüm faaliyetlerini bu şirkette toplamıştır. 1987 yılında inşaat sektörüne adım atan Güngör Kardeşler 1987 yılında gurup firması olan Defne Turizm İşletme Yatırım A.Ş firmasını tesis ederek Hatay merkezde yer alan 4 yıldızlı Büyük Antakya Otelini işletmeye başlamış ve böylelikle turizm sektörüne girmiştir. İnşaat ve turizm sektöründe yoğunlaşan Güngör kardeşler oto yedek parça ve nakliyat alanlarındaki faaliyetlerine son vermiştir.
1990 yılında Hatay İli İskenderun İlçesi Konacık Köyünde Güngör 1 ve Güngör 2 Tatil sitesi projelerini tamamlamış olan, Güngör Şirketler Gurubu 1997 yılında Türkiye’de ilk Uydu Kent Projesinin 1. etabı olan 316 konutu başarıyla tamamlamış. 2003 – 2008 yılları arasında ise Hatay’daki ilk 5 yıldızlı Güngör Ottoman Palace Termal Otel yatırımını gerçekleştirmiştir.
Güngör Ottoman Palace Termal Otel yatırımı Antakya’nın tarihine yaraşır bir şekilde yıllardır süre gelen tarihi dokunuşları otelde yansıtmış. Böylelikle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini yoğun olarak çekmiştir.
Otel turizm bakanlığından tescilli Hatay`ın tek beş yıldızlı oteldir. Beş yıldıza yaraşır bir hizmet anlayış ve kalitesiyle otel, toplam 252 oda, 730 yatak kapasitesine sahiptir.
Modern insanın sürekli bir yere, birisine yetişme telaşı, iş stresi, trafik ve stresle boğuşma çabası sırasında rutin ve gündelik işleri ertelememek için ertelediği şey aslında kendisidir. Tüm bu koşuşturma içerisinde ise, dinlenmek ve kendisini dinlemek ister. İşte Antakya Ottoman Palace Thermal Resort size bu fırsatı sunuyor. “Sağlıklı” bir tatilin adresi olan otel hem tarih, hem turistik, hem kongre hem de sağlık turizminden bir arada faydalanmanızı sağlarken, bir tatili diğerinden vazgeçmeden geçirmeniz mümkün. Tatil alışkanlıklarınızı sadece yaz aylarına sıkışıp kalmak zorunda bırakmadan devam ettirebilirsiniz. Hem de bunu yaparken beş yıldızlı bir hizmet kalitesini tecrübe edebilirsiniz.
Güngör kardeşler turizm, inşaat konularında değil enerji konularında da bugüne kadar ürettiği hizmetler ve oluşturduğu istihdam ile Hatay’a, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
Güngör Şirketler Gurubu 2012 yılında Gest Enerji markası ile enerji sektöründe kısa sürede başarısını kanıtladı. Güneş paneli üretimi, satışı ve kurulum mühendisliği alanında faaliyetlerine başlayan Güngör Kardeşler, 2 yıl içerisinde yapmış olduğu yatırımların ardından yıllık 120 mw panel üretim kapasitesi ile Türkiye’nin 1. Avrupa’nın da ilk 3 fabrikası arasına girmiş.
Antakya Ottoman Palace Thermal Resort Otel ile kendini gösteren Gest Enerji firması ile kendini kanıtlayan Güngör Kardeşler, bunun gibi birçok dev yatırımları Hatay’a kazandırmaya devam ediyor. Yatırımdan ve Hatay’ın kalkınmasından hiçbir zaman vazgeçmeyen Güngör Kardeşler ‘in iki yatırımı daha tamamlanmayı bekliyor.
Yaptığımız röportajımızda Güngör Kardeşler Yönetim Kurulu üyesi Kenan Güngör, turizm, inşaat ve enerji konularında bugüne kadar ürettiğimiz hizmetler ve oluşturduğumuz istihdam ile ilimize, bölgemize ve ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Ayrıca devlet büyüklerimizin yatırımlarımıza gösterdiği tevazu bizleri yeni yatırımlara yönelmede cesaretlendirmiştir.” Diyor. Ve sözlerini söyle tamamlıyor.
Güngör: “Bu cesareti borçlu olduğumuza inandığımız insanımıza ve ülkemize öncelikle kamu yararı gözetecek yeni sosyal projeler ve istihdam alanları oluşturmayı planlamaktayız. Bu sorumluluk duygusuyla yatırımlarımızı her geçen yıl daha ileri taşımak ülkemize daha büyük katkılar sağlamak en büyük hedefimiz olmuştur.”
Değerli Mozaik okurları, Güngör Kardeşler, Hatay’ın ekonomisine ve istihdamına yönelik çok büyük bir firmadır. Tabi ki yaptıkları ve yapacakları bu anlattığımız ile sınırlı değildir. Güngör Kardeşler Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Güngör ile yaptığımız röportajımızın ayrıntılarına bir göz atın, inanın gerçekten ekonomiye ve istihdama yönelik yaptıkları ile Hatay’ın gözdesi oldular. Yapacakları yatırımlar ise röportajımızda yer alıyor.
Röportajımızın ayrıntıları siz değerli Mozaik okurları için;

Kendinizi tanıtır mısınız?
Biz Güngör Kardeşler olarak Ali Güngör Yönetim Kurulu Başkanımız, Murat Güngör Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ben Kenan Güngör Yönetim Kurulu Üyesi olarak Güngör Şirketler Grubumuzun temellerine 1973 yılında şehirlerarası taşımacılık ve oto yedek parça satışı ile ticari faaliyetlerine başlamıştır. Faaliyetleri arasına 1980 yılında uluslararası nakliyat sektöründe faaliyet gösteren Güngör kardeşler 28 Şubat 1983 yılında Ali Güngör, Murat Güngör, Kenan Güngör ortaklığında GÜNTIR Uluslararası Taşımacılık Ticaret A.Ş adı altında ticari tüm faaliyetlerini bu şirkette toplamıştır. 1987 yılında inşaat sektörüne adım atan Güngör kardeşler 1987 yılında gurup firması olan Defne Turizm İşletme Yatırım A.Ş firmasını tesis ederek Hatay merkezde yer alan 4 yıldızlı Büyük Antakya Otelini işletmeye başlamış ve böylelikle turizm sektörüne girmiştir. İnşaat ve turizm sektöründe yoğunlaşan Güngör kardeşler oto yedek parça ve nakliyat alanlarındaki faaliyetlerine son vermiştir.
1990 yılında Hatay İli İskenderun İlçesi Konacık Köyünde Güngör 1 ve Güngör 2 Tatil sitesi projelerini tamamlamış olan, Güngör Şirketler Gurubu 1997 yılında Türkiye’de ilk Uydu Kent Projesinin 1. etabı olan 316 konutu başarıyla tamamlamış. 2003 – 2008 yılları arasında ise Hatay ilimizde ilk 5 yıldızlı Güngör Ottoman Palace Termal Otel yatırımını gerçekleştirmiştir. Güngör Şirketler Gurubu 2012 yılında Gest Enerji markası adı altında güneş paneli üretimi, satışı ve kurulum mühendisliği alanında faaliyetlerine başlamış olup 2 yıl içerisinde yapmış olduğu yatırımların ardından yıllık 120 mw panel üretim kapasitesi ile Türkiye’nin 1. Avrupa’nın da ilk 3 fabrikası arasına girmiştir. Güngör kardeşler olarak turizm, inşaat ve enerji konularında. Bugüne kadar ürettiğimiz hizmetler ve oluşturduğumuz istihdam ile ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine yaptığımız katkı ayrıca devlet büyüklerimizin yatırımlarımıza gösterdiği tevazu bizleri yeni yatırımlara yönelmede cesaretlendirmiştir.
Bu cesareti borçlu olduğumuza inandığımız insanımıza ve ülkemize öncelikle kamu yararı gözetecek yeni sosyal projeler ve istihdam alanları oluşturmayı planlamaktayız. Bu sorumluluk duygusuyla yatırımlarımızı her geçen yıl daha ileri taşımak ülkemize daha büyük katkılar sağlamak en büyük hedefimiz olmuştur.
Biliyorsunuz ki otellerde nitelikli personeller çok önemli Personel eğitimleri için bir çalışmanız oluyor mu?
Turizm sektörüne girmiş olduğumuz günden buyana bölgemizin turizm personeli ihtiyacının bölgemiz turizm yatırımlarının yeterli olmayışından dolayı kalifiye personel sürekli sorun olmuştur. Bu noktada şirketimiz kalifiye personel yetiştirme konusunda profesyonel sertifikasyon eğitimleri düzenlemekte olup bünyemizde çalışan bölüm müdürlerinin de bu konuda rutin eğitim programları planlaması yapmaktayız.
Otel inşaatınız sırasında çok değerli bir termal kaynağa rastlanıldı sizce bunu yeteri kadar tanıtabildiniz mi bu değerli termal kaynağı daha iyi tanıta bilmek için çalışmalarınız var mı?
Şirketimizin bünyesinde bulunan Antakya Ottoman Palace Termal, Kongre & Spa otelimizin Termal su kalitesi içinde barındırdığı birçok mineraller ile dünyada şifalı su noktasında en iyi 2 termal sudan 1 tanesidir. Termal suyumuzla ilgili birçok uluslararası sağlık kuruluşlarının vermiş olduğu sertifikasyonlarla da tescillemiştir. Ulusal ve uluslararası platformlarda yapılan fuarlarda suyumuzla ilgili tanıtımlarımızı her geçen yıl daha profesyonel şekilde tanıtmaktayız. Şüphesiz ki bölgemizin turizm alanında ki yatırımları arttıkça suyumuzla alakalı birçok kitleye daha fazla ulaşmış olacağız.
Otel işletmeciliğinde geçmişe göre trendler neler müşterilerin talepleri ne yönde değişiyor?
Otelimize gelen misafirlerle ilgili sürekli anketler ve misafir memnuniyetleri hususunda bir takım çalışmalar yapmaktayız. Çıkan sonuçlara göre mekânsal ve iş gücü kalitemizi sürekli yenilemekteyiz. Ayrıca gerek ülkemizde gerekse uluslararası termal turizm sektörüyle ilgili değişiklikleri yapılan bilimsel çalışmaları yakından takip edip otelimizi de bu noktada geliştirmekteyiz.
Hatay’daki turizm sektörünün durumu ve sorunları hakkında neler söylemek istersiniz?
İlimizin coğrafi konumundan dolayı ve yanı başımızda ceyran eden Suriye iç savaşı sebebi ile ilimize, bölgemize ve ülkemize sosyal ve ekonomik etkileri olmuştur. Bu sebeple ilimize gelen yurtdışı ve yurtiçi misafirlerimizin sayısı ciddi boyutlarda azalmış bulunmaktadır. Bu nedenle turizm sektöründe ilimizde büyük bir dar boğaz yaşanmaktadır. Devletimizin almış olduğu tedbirler ile sektörümüzün içinde bulunan sıkıntıları az da olsa daha sürdürülebilir düzeyde yürütmeye çalışmaktayız. Son olarak ilimiz turizm yatırımlarının devletimizin de vermiş olduğu desteklerle turizm alanında özel sektörümüzün daha istekli davranmaları ilimiz turizmi açısından çok önem arz etmektedir.
Yeni yatırım projeleriniz hakkında bilgi veririmsiniz?
2014 Ağustos yılında başlamış olduğumuz AVM, Ofis; Otel yatırımımızın 130.000 m2 büyüklüğünde ki inşaatımızın % 80 ölçüde bitirmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki 6 ay içerisinde AVM, Ofis ve Otel yatırımımız aktif hale gelmiş olup birçok sektörde iş gücü istihdamı gerçekleştirmiş olacaktır.
2018 yılında yapmayı planladığımız 243,215 m2 kapalı alanı olan 963 konutlu Termal rezedence projemiz içerisinde birçok sosyal yaşam ünitesini barındıran bölgesinde inşaat yatırımı olarak tek olma özelliği taşıyacak.
Akabinde de komşumuz Suriye’de düzelme olur ise günde 10 bin kişiye hizmet verecek yılda 3 milyon 200 bin kişiyi ağırlayacağımız dünya üzerinde de 44 bin 660 tesisle değişim yapabileceğimiz bir devre tatil projesinin tüm alt yapısı bitmiş bir şekilde projemizde hazır vaziyette beklemekteyiz tabii ki bu projemiz gerçekleşirse de marka kent olan güzel Hatay’ımız sanayicisinden, emekçisine varıncaya kadar her kesimin faydalanabileceği çok büyük bir projedir.
Son olarak derneğimizin çalışmaları hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
HATİAB Hataylı iş adamlarının ve bürokratlarının ülke genelinde değişik platformlarda bir araya gelmesi ve ilimizi bu platformlarda tanıtması sorunlarını dile getirmesi hususunda çok önemli bir misyon üslendiğini düşünmekteyim. HATİAB gibi sivil toplum kuruluşlarının ilimiz kalkınmasında çok büyük roller ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu noktada her bir Hatay’lının HATİAB’a ve benzer misyonları üslenen sivil toplum kuruluşlarıyla bir arada olup sorunları ve çözümleri daha yüksek sesle dile getirmeyi gerçekleştirmeli. Güngör şirketler grubu olarak HATİAB’a çalışmalarından dolayı teşekkür eder bu kutlu yolda başarılı olabilmeleri için her türlü desteği esirgemeyeceğimizi belirtmek isteriz.”
Değerli Mozaik Dergisi okurları, Güngör Kardeşlerin bu yatırımları, Hatay ekonomisinin kalkınması konusunda bizleri umutlandırmıştır. Güngör Kardeşlere yaptıkları ve yapacakları yatırımlarda tebrik ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

YENİ KARİYER YOLU: GİRİŞİMCİLİK

Son yıllarda, girişimcilik ve inovasyon kavramlarının giderek artan bir şekilde popüler olduğuna ve artan sayıda …

Bir cevap yazın

Watch Dragon ball super